Medzinárodný coursing v rakúskom Spitzerbergu

22.04.2015 17:59

Dňa 19. 4. 2015 sa uskutočnil medzinárodný coursing v rakúsku.

V nedeľu sme sa už okolo piatej ráno vydali na cestu z Martina do susedného Rakúska, kde sa konal medzinárodný coursing v Spitzerbergu. Cesta bola pokojná a rýchla, psy ju takmer celú prespali,  až keď sme sa blížili do cieľa, už presne vedeli,  čo sa ide diať a tak všetci spozorneli. Do Rakúska sme sa vydali v zložení Jaspis, Hidalgo a Faust. Po príjazde psy prešli registráciou a veterinárnou kontrolou. O chvíľu sa preteky už naplno začali. Trať bola rýchla a v závere s miernym stúpaním,  ktoré potrápilo nejedného psa. Kategória vipetov začala behom číslo 10, v ktorom štartoval náš Hidalgo Isis Wind v červenej dečke, ďalej v behu číslo 13 štartoval Faust Discobolos v bielej dečke a na záver v kategórii vipet- šprintér štartoval Jaspis Isis Wind v červenom. Pretek nabral rýchly spád a tak veľmi rýchlo po skončení prvého kola bolo vyvesené priebežné poradie ktoré vyzeralo nasledovne:
Faust Discobolos- 2. miesto
Hidalgo Isis Wind- 4. miesto
Jaspis Isis Wind- 4.miesto vipet- šprintér

V druhom kole sa dráha zmenila a ťahala sa opačne čo znamenalo beh dole kopcom , kde na konci psy veľmi ťažko zvládali vytočiť zákrutu na kladke. Z vipetov tentokrát začínal Faust v behu číslo 49 opäť v bielej dečke, Hidalgo štartoval  v ďalšom behu číslo 50 s bielou dečkou a do tretice to v druhom kole odpálil aj Jaspis v behu číslo 62  a červenej dečke. Hidalgov beh však skomplikovala  nepríjemná zrážka so súperom. Zrážku bohužiaľ z pozície rozhodcov nebolo jasne vidieť,  ale náraz bol  tak  silný, že  Hidalgo vyvedený z rovnováhy už len pod vplyvom adrenalínu  dobehol do cieľa s veľkou  stratou na súpera.  Bohužiaľ aj také nepríjemnosti sa stávajú, našťastie tentoraz bez vážnejších následkov pre súťažiaceho.

Po druhom kole sme už len netrpezlivo očakávali  výsledky. Čakanie  sme si spríjemnili dobrou muzikou a  rozhovormi s priateľmi.  Okolo 16-tej hodiny prišlo vyhodnotenie. Rakúski susedia si pripravili veľmi pekné ceny pre všetkých súťažiacich umiestnených do šiesteho miesta. Konečné umiestnenie nás veľmi potešilo Faust vyhral kategóriu vipet- štandard kde získal titul CACIL, na Hidalgovom umiestnení sa podpísala nepríjemná zrážka, a tak skončil na 10. mieste a nováčik  Jaspis sa na svojom prvom v preteku  umiestnil na výbornom 4. mieste v nesmierne tvrdej konkurencii.  Po vyhodnotení sme ešte urobili zopár fotiek víťazov a hor sa domov.   Tešíme sa na ďalšie preteky. Nepridáte sa ku nám?

p.s. Fotky nájdete vo fotogalérii. :)

Kontakt

Hidalgo&Jaspis Isis Wind juliamichaela.mikulova@gmail.com